Puzzle:

At a fruit stall in Puzzle land, an Apple costs Rs.20, an Orange costs Rs.24, and a Pear costs Rs.16.

What is the cost of a mango?For Solution SCROLL DOWN...

Play Fun Games for FREE!!!

Solution:

Cost of mango is Rs.20.

1. Each letter in the word costs Rs.4 Since the word mango has 5 words, its cost is Rs20.

2. Assign A = 1; B = 2; C = 3.... and so on upto Z = 26. Now find the score of the fruits.

APPLE - 1+16+16+12+5= 50

PEAR - 16+5+1+18 =40

ORANGE - 15+18+1+14+7+5 = 60

Multiply the score with Rs.0.4 to get the cost of the fruit.

So mango - 13+1+14+7+15 = 50, 50*0.4=Rs.20

Cost of mango is Rs.20.

1. Each letter in the word costs Rs.4 Since the word mango has 5 words, its cost is Rs20.

2. Assign A = 1; B = 2; C = 3.... and so on upto Z = 26. Now find the score of the fruits.

APPLE - 1+16+16+12+5= 50

PEAR - 16+5+1+18 =40

ORANGE - 15+18+1+14+7+5 = 60

Multiply the score with Rs.0.4 to get the cost of the fruit.

So mango - 13+1+14+7+15 = 50, 50*0.4=Rs.20

## 7 comments:

Rs.20

apple:20

pear:16

orange:24

each letter represents 4

thus mango:20

thus mango should cost Rs.20

yaa its 20

20 is right ans solution: sum of algebaric coresponding num/2.5

as sum of apple= 50, cost= 50/2.5=20

sum of pear=40, cost=40.25=16

sum of orange=60, cost=60/2.5=24

similarly, sum of mango=50, cost=50/2.5=20

Apple = Rs.20 ;

Pear = Rs.16;

Orange = Rs.24;

If we assign A = 1; B = 2; C = 3.... and so on upto Z = 26

and then calculate the value of above items then it comes to be....

Apple = 50 Points;

Pear = 40 Points;

Orange = 60Points;

So every point contribtes to Rs. 0.04;

If we calculate points for Mango it comes out to be same as Apple,i.e.,

Mango = 50 Points;

So the price for mango is Rs.20

Ans. Rs.20.

Rs. 20

4X5

its easy ....

apple - 5 chars - Rs 20

orange - 6 chars -- Rs 24

pear - 4 chars Rs 16

mango - 5 chars - Rs 20

Post a Comment